Pàgines

dijous, 24 de maig del 2012

Netejar objectes de diferents materials



De vidre  

Si tens algun objecte de vidre que tingui ratllades, pots dissimular-les empastifant un drap blanc amb pasta de dents i fregant-les. Veuràs com se suavitzen i, si són petites, desapareixeran.


Per netejar una taula de vidre transparent, elimina les taques i les marques amb un drap mullat amb aigua calenta i unes gotes d'amoníac. Si el vidre és a l'àcid, barreja pols de tosca amb aigua i escampa-la amb un drap de cotó. Després, repassa la zona amb un drap net.


De porcellana

Per conservar els objectes de porcellana només has de rentar-los amb aigua freda i suc de llimona. La proporció és d'una llimona per litre d'aigua.


De nacre

Els objectes de nacre o les incrustacions d'aquest material es netegen fàcilment amb aigua i sabó, i s'esbandeixen amb aigua i sal. Però per mantenir-los com nous, és millor fregar-los, després de la neteja, amb oli d'oliva.


Treure un adhesiu


Per evitar que quedin restes de goma al treure l'etiqueta adhesiva d'un pot o d'una caixa, passa-hi a prop la flama d'un encenedor diverses vegades abans de treure-la. Si l'objecte és de vidre o de porcellana, és millor treure-la amb un drap i una mica de netejamobles.

2 comentaris: