Pàgines

divendres, 25 de maig del 2012

Petits i grans electrodomèstics

Netejar els petits electrodomèstics 

Desmunta els components i posa'ls en remull amb aigua calenta, detergent i un rajolí de lleixiu. No mullis la zona propera al motor: neteja-la amb un drap humit i eixuga-la bé. Utilitza un raspall de dents vell per arribar a les zones més difícils.


Calç en els electrodomèstics

Si vius en una zona on l'aigua és molt dura, un remei per eliminar la calç dels teus petits electrodomèstics (planxa, cafetera, etc) és afegir al dipòsit una part de vinagre i dos d'aigua. Deixa-ho actuar durant unes hores i esbandeix-ho bé amb aigua.


Telèfon desinfectat

És important desinfectar el telèfon sovint quan són diverses les persones que l'utilitzen a la mateixa casa, ja que l'auricular és un focus de bactèries. Netejar-lo és molt senzill: només has de passar-hi suaument un cotó impregnat amb una mica d'alcohol.


Netejar el mòbil

Per netejar el teu mòbil, tant la pantalla com el teclat, el millor i més ràpid és fregar-lo amb una tovalloleta de les que s'utilitzen per netejar els vidres de les ulleres. El que no has de fer servir mai són líquids que puguin penetrar i fer malbé l'aparell.


Taques a la pantalla del televisor

Si vols deixar la pantalla del teu televisor ben lluent i sense restes de borrissol o de pèls que molestin a l'hora de veure la imatge, passa-li un drap xopat amb suc de llimona i així esborraràs qualsevol resta de pols. A més, aquest cítric retardarà l'aparició de brutícia i eliminarà l'electricitat estàtica.


Aspiradora sempre a punt


No esperis que la bossa de l'aspiradora estigui plena del tot per buidar-la. Neteja-la amb certa freqüència i el motor funcionarà millor perquè li costarà menys feina aspirar.


Aspiradora aromàtica

Si vols que l'aspiradora vagi deixant un rastre aromàtic, impregna un cotó de perfum i introdueix-lo en el filtre.


Taques a la planxa

Si se t'ha enganxat un tros de roba a la planxa, desendolla-la i planxa un paper amb sal gruixuda; aconseguiràs arrossegar la taca.

Si les taques són marronoses a la base de la planxa, humiteja un paper de cuina amb aigua oxigenada i frega-la lleument.


Electrodomèstics ben blancs

Per recuperar la blancor i la brillantor d'acabats de comprar, barreja bicarbonat i aigua i fes-los una bona passada. Després, eixuga'ls bé amb una baieta neta que no deixi rastre de pèls i tornaran a lluir.


Vitroceràmica impecable

Neteja-la cada vegada que la utilitzis, en fred, amb una rasqueta i així evitaràs les incrustacions que després són més difícils d'eliminar, com la llet o el sucre.


Netejar la campana extractora


Per eliminar el greix de la campana de la teva cuina el millor és posar-hi al davall una olla amb aigua i suc de llimona i deixar el contingut bullint durant 15 minuts. El vapor la desengreixarà. Després, neteja la part exterior de la campana amb un drap de cotó humitejat amb aigua.

Una altra opció seria treure els filtres, posar-los amb aigua calenta i líquid desengreixant a l'aigüera durant uns 10 minuts, mentre neteges la campana amb una baieta humida amb aigua i desengreixant, i després, acabar de netejar amb un fregall tou els filtres que s'han estovat. Tornar-la a muntar i acabar de repassar-la amb un drap humit i net.


Repassa la teva rentadora

Neteja sempre la part exterior amb un drap humit i, si la superfície es posa groguenca, utilitza aigua tèbia i bicarbonat. Eixuga la goma del tambor amb un drap o deixa la porta oberta fins que s'eixugui. Esbandeix els calaixons, com a mínim, una vegada a la setmana i elimina les restes de detergent i suavitzant. Revisa els filtres tots els mesos.


Massa sabó a la rentadora

Si t'has excedit amb el sabó de la rentadora i comença a formar-se molta escuma al tambor, una solució per rebaixar-la és afegir a la cubeta del detergent un raig de vinagre o suavitzant amb aigua. Comprovaràs com l'escuma desapareix.


Rentaplats ben net

Per foragitar les males olors i conservar-lo sempre net, introdueix mitja llimona i absorbirà la pudor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada