Pàgines

dilluns, 7 de maig del 2012

El cansament i l'astènia primaveral



Lluita contra el cansament

Una cura de 8 a 15 dies de banys de mar mesurats (no més de 20 minuts), seguits de banys suaus de sol (també de 20 minuts) t'ajudarà a alleujar el cansament. Però vigila, si s'allarguen els banys de sol, l'efecte beneficiós del bany marí es perdrà. 

La rhodiola, que creix en regions àrtiques i d'alta muntanya, resisteix les condicions climàtiques severes que hi ha en aquestes zones. Precisament, els actius que li permeten sobreviure en llocs on altres plantes no ho podrien fer és el que sembla millorar la resistència a l'estrés. La rhodiola millora el cansament que produeixen els canvis d'altitud i, de manera similar al ginseng, l'herba xinesa més coneguda al món, augmenta la vitalitat. A Sibèria ja fa segles que prenen l'arrel de rhodiola en infusió, però al nostre país, segurament et resultarà més fàcil trobar-la en càpsules.

Si et falten energies, pren llavors de guaranà; tenen fins a 5 vegades més cafeïna que el cafè.

La gelea reial és molt útil en casos de debilitat i cansament físic i psíquic (freqüent a la primavera). És rica en proteïnes i substàncies hormonals, vitamines A, C, E i B, àcids grassos insaturats i aminoàcids. S'aconsella prendre una ampolla al dia, en dejú, barrejada amb aigua o suc.


Albercocs contra el cansament

Macedònies, sorbets i gelats, pastissos, melmelada d'albercoc i altres fórmules culinàries pal·lien l'envelliment del cos, que es veu castigat encara més durant l'estiu.


Suc de poma per combatre el cansament

Liqua 150 g de taronja i 250 g de poma, afegeix 50 g de llimona pelada i una cullerada de pol·len. Es tracta d'un reconstituent fantàstic pel seu elevat contingut en potassi i vitamines. 


Passejar després de treballar

Després del cansament que comporta la jornada laboral, no hi ha res millor que fer llargues passejades per un entorn natural que ens torna la força perduda, tonifica, entusiasma i genera optimisme abans d'anar a dormir plàcidament.


Els beneficis de la migdiada

15 o 20 minuts de migdiada són més que suficients per eliminar tensions i carregar les piles.


Estira't cada matí

Al llevar-nos, el cos està més rígid i menys flexible. Estirar-se a consciència com ho fan els gats és ideal per desentumir els músculs i ajudar-nos a començar el dia amb bon peu. Reserva't cada dia uns 10 minuts per fer-ho abans d'aixecar-te del llit.


Cansament per culpa de la dieta

La manca de ferro podria ser la culpable del cansament que arrossegues. Si algun dia et sents amb poques forces, afegeix un ou bullit (100 calories) a l'amanida del menú. L'assimilació del ferro de l'ou augmenta si amb ell es prenen aliments rics en vitamina C, com el tomàquet, el pebrot i els brots de soja.


Cames més lleugeres

Fes bullir 2 litres d'aigua amb un grapat de flors de camamilla i un altre de llorer. Retira-ho del foc, cola-ho i aboca-ho en un gibrell. Afegeix-hi 2 cullerades de bicarbonat i submergeix els peus i descansa. 


El sol, font d'energia

La llum del sol, quan banya el nostre cos, l'omple d'energia; és important prendre el sol per "recarregar les piles". A més, beneficia extraordinàriament els ossos.


Vitalitat

Els guerrers i els lluitadors de l'antiguitat adquirien una excel·lent vitalitat fregant l'esquena amb oli d'oliva barrejat amb plantes aromàtiques del bosc.


Contra l'astènia primaveral

Si durant la primavera notes que, encara que dormis bé, durant el dia se't tanquen els ulls degut al cansament, prova a prendre una infusió de te vermell o fins i tot, càpsules d'aquest tipus de te que pots trobar a les farmàcies. Conté propietats depuratives, antidepressives i fins i tot ajuden a aprimar-se. Notaràs que estàs de més bon humor i que tens més energia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada