Pàgines

divendres, 4 de maig del 2012

Contra els problemes que afecten als ulls i a la visió



Relaxar la vista

La vista cansada pot provocar uns forts mals de cap, sobretot si treballes moltes hores davant d'un ordinador. Per evitar-ho, segueix aquests consells: fes descansos freqüents, desvia la mirada cap a objectes llunyans, parpadeja voluntàriament, cuida la higiene ocular i utilitza col·liris lubricants (llàgrimes artificials). 


Per veure-hi millor

La vitamina A és important per prevenir problemes dels ulls. En alguns països, la deficiència d'aquesta vitamina és la causa més comú de ceguesa en els joves. Els betacarotens (precursors de la vitamina A) es troben a les fruites i verdures de color groc o taronja (com la pastanaga), així com en les verdures de fulla verda. El glaucoma (augment de la pressió intraocular) s'ha relacionat amb una deficiència de tiamina (vitamina B1), que es troba al peix, les aus, els cereals integrals, fruits secs i llegums. Es creu que les cataractes poden ser el resultat de l'oxidació produïda en el cristal·lí de l'ull. La vitamina C protegeix contra aquest mal. Les fruites i verdures són riques en aquesta vitamina.


Cuida els teus ulls amb una bona alimentació
  • Consumeix a diari vegetals frescos, fruites i verdures de temporada. Ens aporten vitamines que són essencials per al bon funcionament de la vista. Les pastanagues i els espinacs destaquen per les seves propietats.
  • L'ou conté un nutrient (la luteïna) que cuida especialment l'òrgan de la vista. També ho aporta el blat de moro.
  • Un menú especialment "amic" dels teus ulls: truita d'espinacs amb crema de pastanaga.
  • Restringeix el consum d'aliments rics en greixos saturats. Ens aporten un excés de colesterol "dolent" que danya les artèries de l'ull.

Accident amb lleixiu

Si aquest producte, o qualsevol altra substància irritant, t'ha saltat directament als ulls, el primer que has de fer és posar-te a sota del raig d'aigua freda i deixar que ragi. No els freguis i ves al centre mèdic més proper.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada