Pàgines

dijous, 17 de maig del 2012

Les propietats d'algunes infusions



Camamilla

Les seves petites flors blanques i grogues s'utilitzen per preparar infusions amb propietats antiinflamatòries que combaten problemes digestius i de reumatisme. També és un calmant natural que ajuda a alleujar les inflamacions de la pell, la suavitza i promou la regeneració cel·lular. Per a una infusió, bulliu durant 2 minuts en aigua unes sis flors per tassa i coleu-la. La podreu trobar en cremes humectants i xampús.


Menta

S'aprofiten les tiges i les fulles. Ajuda a combatre la indigestió i el mal alè.


Te negre

Per elaborar el te negre, la fulla de te fresca es deixa assecar a l'aire lliure. Després s'extreu i es deixa fermentar. Destaca per la seva acció estimulant, antioxidant i astringent.


Te blanc

Aquest antioxidant activa la circulació, oxigena la pell i combat la retenció de líquids. Per elaborar-lo, es recullen les gemmes noves de la planta del te abans que s'obrin, es deixen pansir, es dessequen i es converteixen en una infusió de color de palla.


Te verd

S'obté de les fulles pansides, que es couen al vapor per evitar-ne la fermentació, s'enrotllen i s'assequen. Té efecte antioxidant, disminueix el colesterol i el risc de problemes cardíacs, i protegeix contra l'arteriosclerosi.


Te vermell

La medicina tradicional xinesa considera el te vermell com un remei per a la bona salut. Aquest te no és excitant i ajuda a perdre pes, redueix el nivell de colesterol i reforça el sistema immunitari.


"Rooibos"

Planta sud-africana que significa arbust vermell. Amb ella, s'elabora una infusió de gust suau, lleugerament dolç i sense cafeïna. S'aconsella per combatre al·lèrgies, trastorns digestius i intestinals, i problemes bucals i de coll. Té un efecte antioxidant i de bloqueig dels radicals lliures.


Til·la

Les seves flors, blanques i grogues, es recullen a finals d'estiu i es dessequen. La infusió de til·la destaca per la seva capacitat relaxant. Gràcies al seu efecte antiespasmòdic i sudorífer, resulta beneficiosa en els estats febrils i com a calmant de la tos.


Anís

L'anís és estimulant de bronquis, estómac i ventre, va bé contra els gasos i els còlics i ajuda a dormir més bé. Posa una culleradeta d'anís per cada tassa d'aigua al fons de la tetera i aboca-hi aigua bullint. Deixa-ho reposar 5 minuts.


Ginseng

Té propietats antioxidants, dóna energia, rejoveneix la pell cansada i és un reconstituent cel·lular. En complexes vitamínics, cremes humectants i cremes regeneradores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada