Pàgines

dijous, 17 de maig del 2012

L'embaràs i el postpart


Plàtan i embaràs

Els plàtans contenen potasi, magnesi, àcid fòlic i fibra. El seu alt contingut en àcid fòlic, present en el plàtan de Canàries, està directament relacionat amb la salut i el bon desenvolupament del fetus.


Sobre l'àcid fòlic  


El nom d'àcid fòlic fa referència als aliments més rics en aquesta vitamina: les fulles verdes. L'àcid fòlic és una vitamina hidrosoluble englobada dins del complex de les vitamines del grup B. És un nutrient essencial per a la vida cel·lular. La ingesta adequada d'àcid fòlic abans i durant l'embaràs ajuda a prevenir les malformacions congènites que afecten a la formació del tub neural. Entre els aliments més rics en àcid fòlic es troben les bledes, els espinacs, els pèsols, els cigrons, el llevat i els fruits secs. La cervesa és una bona font d'àcid fòlic. També ho són algunes fruites fresques com la taronja, el meló o el plàtan. L'àcid fòlic és necessari per a la divisió cel·lular i la formació de l'ADN, ARN i proteïnes a l'organisme.


Llet materna de qualitat

Prendre infusions d'anís verd i fonoll ajuda a millorar la qualitat de la llet materna. Ambdues plantes exerceixen una acció carminativa sobre l'organisme, fent que la llet resulti més digestiva per al nadó i evitant així l'aparició de còlics.


Combat la incontinència urinària

Pots recuperar el control de la bufeta amb exercicis que desenvolupen la teva musculatura. Per fer-ho, has de contraure l'esfínter anal com si vulguessis evitar la defecació. A continuació, relaxa't i repeteix la contracció. Realitza aquest exercici 20-30 vegades al dia. Quan orinis, intenta interrompre el raig de l'orina diverses vegades. Amb aquests exercicis, a més, també milloraràs el teu plaer sexual i el de la teva parella.


Nadons hidratats

La pell del nadó és molt sensible als canvis d'ambient. Per aquest motiu, necessita la màxima hidratació. Posa un rajolí d'oli especial per a nadons a l'aigua de la banyera i ,després del bany, suca el seu cos amb crema hidratant. També evitaràs que li surti la crosta làctia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada