Pàgines

dimarts, 1 de maig del 2012

El gelat i la gelatina



Gelat més suau

Si t'agrada fer gelats a casa, recorda que et quedaran amb una textura més suau i deliciosa si, en la seva elaboració, utilitzes mel en lloc de sucre.
 

Si treus el gelat del congelador amb antelació, se suavitzarà i perdrà l'excés de fred.


Gelats casolans

Bat la fruita que més t'agradi, prèviament congelada amb un rajolí de llimona perquè no es posi negra, amb una mica de nata i sucre. Per acabar, pots posar-hi una mica de canyella perquè sigui més gustós.


Com utilitzar la gelatina
  • No s'ha de posar al congelador, ja que si bé cualla abans, també és cert que el seu color es torna lleugerament opac, i perd part del seu atractiu.
  • Algunes fruites com la pinya, la papaia i el kiwi es resisteixen a l'acció de la gelatina, degut al fet de contenir un enzim que dificulta la coagulació.
  • La gelatina no ha de bullir mai perquè amb la calor es trenquen les mol·lècules proteiques i es perd el seu poder gelificant.
  • Quan s'incorpori la gelatina a un preparat, hem de procurar que es trobin els dos a la mateixa temperatura; d'aquesta manera evitarem que la gelatina se'n vagi al fons o que es formin grumolls.

Gelatina més suau

Perquè la gelatina quedi més suau i es fongui més fàcilment, prova a humitejar-la prèviament amb dues cullerades de llet calenta.

No t'oblidis de posar les fulles de la gelatina en remull amb aigua freda durant una bona estona abans de fer-la servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada