Pàgines

diumenge, 6 de maig del 2012

Picades d'insectes, irritacions de la pell, varius, cremades, cops, ferides, durícies i fongs



Contra la picada dels himenòpters

Raspa amb suavitat la superfície cutània pressionant amb molta cura sota el fibló fins que el treguis. Neteja la zona amb aigua i sabó. A la farmàcia pots trobar cremes antihistamíniques. Davant de qualsevol reacció que t'espanti, ves al metge per si hi tinguessis al·lèrgia.


Contra la coïssor de les picades d'insectes

Per alleujar-la, frega la zona suaument amb un cotó xopat amb vinagre. T'ho calmarà immediatament.


Contra les irritacions de la pell

Si tens la pell irritada tot el dia i ja no saps quina crema posar-te, tritura o pica un parell de fulles de bledes fresques; quan tinguis una pasta cremosa, liqua mig cogombre i barreja'l bé amb la crema de bledes. Posa-t'ho per la cara com si fos una mascareta i deixa-ho actuar durant 2 o 3 minuts.


Alleuja la picor de l'èczema

Les gases humitejades amb infusió de civada, un preparat que s'obté fent bullir un bon grapat de flocs de civada en el contingut d'un got d'aigua, alleugen la picor de la zona de la pell afectada per l'èczema. Perquè no l'irriti encara més, és important aplicar el preparat a temperatura ambient.


Coïssor del bolquer


Quan el teu nadó tingui una petita coentor per culpa del bolquer, escalfa una mica d'aigua amb una culleradeta de bicarbonat i neteja-li la zona quan l'aigua estigui tèbia. Després, posa-li la seva crema.


Maca amb amanida de canonges

Aquestes petites fulles verdes són un autèntic còctel de vitamines per a la teva pell. Destaquen, sobretot, la A, la funció de la qual és protegir la pell des de l'interior, la C, fonamental per evitar l'envelliment, i la E, antioxidant de les cèl·lules. Acostuma't a incloure'ls a la teva alimentació i la teva pell t'ho agrairà.


Assimiladora d'ions

La pell és una gran assimiladora dels ions i d'altres elements de l'aigua marina. Malgrat que la seva acció és lenta, deixa la pell més suau.


Cura d'algues

La majoria de les algues tenen propietats beneficioses per la pell pel fet de contenir un alt grau de iode. Cobrir-se d'algues de l'Atlàntic durant uns minuts tonifica i enriqueix la pell. En els centres de thalassoteràpia trobaràs les més indicades.


L'aigua marina

Sol curar moltes malalties de la pell. Els metges la recomanen per a les úlceres cròniques, llagues i altres lesions que afecten el nostre cos. No sempre posen remei al mal, però com a mínim, el redueixen.


Contra les venetes vermelles del cutis

Les cremes hidratants preparades a base d'hamamelis ajuden a curar la cuperosi.


Contra les varius

Col·loca unes fulles de col a la zona amb varius, subjecta-les amb l'ajuda d'una bena sense apretar-ho i deixa-ho posat, com a mínim, durant tota l'estona que estiguis a casa.

Per prevenir-les, menja nabius. 


Punxada de cactus

Si la punxa és gran, treu-la amb unes pinces de depilar les celles; si és petita, agafa un esparadrap de molta fixació i dóna una estirada forta, com la que faries si et depilessis amb cera. Utilitza uns guants per manipular aquesta planta o un full de diari doblegat diverses vegades.


Contra les ferides purulentes (grans, pèls enquistats)


Escalfa durant uns segons al microones una capa de ceba i col·loca-la, com si fos un pegat, sobre la zona afectada; deixa-ho unes hores i veuràs com la ferida millora.


Contra les cremades

El millor remei és l'àloe vera. Procura tenir sempre a casa una d'aquestes plantes i si et cremes amb la planxa, el forn, amb oli calent, etc., talla un tros d'una de les seves fulles i passa la gelatina que deixa anar per la zona afectada. T'alleujarà la coïssor i evitarà que s'inflami o que et surtin butllofes.


Si t'has donat un cop ben fort

Alleuja el dolor fent un massatge amb tintura d'àrnica.


Pels cops als dits

Si t'has donat un bon cop al dit amb un martell i t'ha sortit un blau, escalfa una agulla de cosir i col·loca-la al damunt de l'ungla. La calor farà que la sang deixi d'estar estancada en aquella zona i el dolor s'alleujarà bastant.


A
mb efectes antiinflamatoris

La calèndula té el poder de fer baixar la inflamació en contusions, cops o simplement dolors d'origen muscular. Fes-la bullir amb mig litre d'aigua i després deixa-ho refredar; posa-ho en una espècie de compresa o gasa i aplica-ho directament sobre la zona afectada, deixant que actuï durant una bona estona.


Per curar les petites ferides

L'aigua de mar porta iode i sal, els quals desinfecten i cicatritzen les ferides. No envasis l'aigua per transportar-la perquè els microorganismes que conté la infectarien.


Contra les durícies

Pica una dent d'all amb una mica d'oli d'oliva i posa una mica d'aquesta barreja en una gasa; després, col·loca-te-la a la durícia i veuràs com es va estovant a poc a poc.


Acaba amb els fongs


Per eradicar les molèsties dels fongs que apareixen a les ungles dels peus, prepara la següent fórmula: 80 g d'alcohol desodoritzat (el pots trobar a les farmàcies o en perfumeries especialitzades), 20 g de iode i 1 rajola d'aspirina.
Procediment: pulveritza la rajola d'aspirina, barreja-la amb el iode i l'alcohol per fer una fórmula uniforme.
Neteja perfectament els peus i eixuga'ls fins que n'eliminis tota la humitat. Neteja la part afectada amb aquesta fórmula abans d'anar-te'n a dormir. Aplica-la diàriament fins que desapareixi el fong.


Compresa de suc de poma i oli d'oliva amb efectes cicatritzants

Impregna una gasa en suc de poma i oli d'oliva, a parts iguals, i aplica-ho sobre les ferides i les llagues o nafres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada