Pàgines

dimarts, 22 de maig del 2012

Els miralls i els quadres



Miralls sense baf

Normalment, quan sortim de la dutxa és impossible mirar-nos al mirall perquè, a causa del vapor, s'ha embafat. Per evitar que això passi, passa-hi un drap que no deixi pèl amb una mica de xampú o sabó líquid, escampa'l bé deixant-hi una fina capa i, a continuació, espera que el mirall s'assequi sol.

També pots provar-ho amb un drap amb escuma o gel d'afaitar; frega'l i després retira-ho amb un drap sec. El mirall no es tornarà a embafar.


Mirall del bany ben lluent

Perquè quedi més brillant i, a la vegada, preservat de la humitat, neteja'l un cop a la setmana amb crema d'afaitar en lloc de netejavidres.


Laca de cabell al mirall


Si ets de les que fan servir laca pel cabell, segur que alguna vegada, al posar-te'n, n'has vaporitzat una mica al mirall del bany. Per eliminar aquestes restes, convé que hi passis pel damunt un cotó xopat amb alcohol i que netegis el mirall com de costum. No en quedarà cap rastre.


Quadres sense pols

La pols es posa a la part superior dels quadres i, a més, la llum que hi passa a través, acaba fent malbé la làmina si no està protegida amb vidre. No deixis que s'hi acumuli i elimina-la diàriament. Utilitza productes que repel·leixen les partícules de pols, els quals no permeten que la pols s'enganxi a la fusta; utilitza un plomall estàtic o passa el raspall petit de l'aspiradora, però intenta no fregar-ho amb un drap.


Netejar quadres pintats a l'oli

La precaució a l'hora de netejar aquest tipus de quadres ens porta a treure la pols pel damunt i prou. Pots realitzar una neteja més profunda i mantenir els quadres nets escampant mitja patata crua per la tela. Tan aviat com es vagi embrutant, canvia-la per una altra.


Penjar quadres sense claus

Una barra de metall o de fusta pot anar bé per penjar diversos quadres al damunt del sofà o de la taula del menjador. Fixa la barra a la paret amb els reblons, cargola dues armelles a la part superior de cada quadre i passa-hi a través un cordill gruixut. Després, només hauràs de penjar el cordill de cada rebló. La mateixa barra et pot ser útil per decorar la paret amb altres objectes decoratius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada