Pàgines

dimecres, 2 de maig del 2012

El microones i el forn tradicional



Microones sense plat giratori


Quan un forn microones no tingui plat giratori, has de girar el recipient manualment diverses vegades durant la seva cocció, així la preparació es cuinarà de manera uniforme. 


Material adequat per al microones

Per comprovar si un material és adequat pel microones, introdueix-lo al costat d'un got ple d'aigua durant un minut. El recipient ha de romandre fred mentre l'aigua s'escalfa.


Interrompre la cocció

La cocció en el microones es pot interrompre les vegades que siguin necessàries per moure les salses, donar la volta als aliments o afegir un ingredient.


Menjar ressec

Si quan escalfes menjar al microones, es resseca, posa-hi un got d'aigua a dins i l'aliment quedarà més gustós.


Elimina les males olors

És molt fàcil que s'acumulin males olors al microones; per evitar-les només has de posar un got d'aigua amb suc de llimona i quan comenci a deixar anar el vapor, apaga'l i passa-hi un drap.


Netejar el microones

Una manera de netejar-lo sense problemes és posar-hi un bol amb aigua, llimona, clau d'espècia i unes gotes de sabò. El vapor estovarà el greix i es netejarà fàcilment.

Per estovar la brutícia, també pots posar un bol amb aigua i llimona tallada a bocins a mitja potència durant 3 minuts. Tot seguit, passa-hi una esponja i eixuga-ho amb un drap de cotó.


Netejar el forn

Pots fer servir una barreja d'aigua tèbia, rentavaixelles i amoníac. Deixa-ho actuar i esbandeix-ho. Per eliminar les restes de menjar, espolsa-hi sal o bicarbonat i, després d'uns minuts, passa-hi una baieta.


Refredar el forn

Per refredar un forn, posa-hi una cassola amb aigua freda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada