Pàgines

dijous, 24 de maig del 2012

La neteja i el manteniment d'aixetes, aigüeres, desguassos, canonades i tubs



Aixetes amb taques d'òxid

Si les teves aixetes tenen taques d'òxid, podràs eliminar-les amb un drap i unes gotes d'amoníac. Frega-les bé i deixa-les eixugar. Després, enllustra-les amb un altre drap.

Agafa un raspall de dents vell i, amb una mica de lleixiu rebaixada amb aigua, frega les juntes i els racons difícils.

També pots netejar-les amb aigua calenta i detergent. Per evitar l'aparició de la calç, passa-hi un drap lleugerament impregnat amb glicerina.

Perquè les aixetes no gotegin

Primer, tanca la clau general de l'aigua. Després, treu la rosca interior amb una clau anglesa. Treu el disc de cautxú malmès, canvia'l per un altre d'igual i torna a col·locar les peces desmuntades.

Aigüera sense mala olor

Un cop per setmana aboca-hi el marro del cafè; és excel·lent per mantenir les canonades ben netes.

També pots utilitzar l'aigua de cocció de fer bullir patates per abocar-la per l'aigüera, el forat de la dutxa o l'inodor. Aconseguiràs evitar petits embussos i els mantindràs en perfecte estat.

Desguassos sense males olors

Evita que els desguassos facin mala olor tirant-hi sal amb aigua calenta.

Desguassos sense embussos

Barreja en un bol dues cullerades de sosa i dues de sal, afegeix aigua i amb una cullera fes que es dissolguin bé. Aboca la barreja en el desguàs i deixa que actuï durant mitja hora. A continuació, tira-hi aigua ben calenta i l'embús haurà desaparegut.

Canonades en perfecte estat

Estaran netes i evitaràs embussos i males olors si un cop per setmana hi tires una cullerada de sal o marro de cafè, ho deixes tota la nit i hi aboques aigua calenta.

Pintura per als tubs de metall

Si has de pintar tubs de metall al bany o a la cuina, primer poleix-los amb paper d'esmeril perquè absorbeixi la pintura. Després, suca'ls amb vinagre. D'aquesta manera evitaràs futurs esvorancs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada