Pàgines

dilluns, 21 de maig del 2012

Les finestres, els vidres i les persianes



Finestres molt assolellades

Si tens alguna finestra molt assolellada però excessivament calorosa, filtra la llum del sol amb uns estors de ràfia o de jute; li proporcionarà una bonica llum i li donarà un aire fresc i natural a l'ambient.


Netejar els marcs de les finestres

Els marcs d'alumini o de ferro de portes i finestres del balcó o de la terrassa queden impecables i molt lluents si utilitzes suavitzant per a la roba.


Netejavidres casolà

Si vols un bon netejavidres, posa en una galleda amb aigua tèbia mitja tassa d'amoníac, mitja de vinagre blanc i dues cullerades de farina de blat.

Una altra opció seria afegir a un litre d'aigua una desena part d'amoníac i una altra d'alcohol i, amb un drap que no deixi anar borrissol, quedaran ben lluents.

També pots netejar-les ruixant-les amb vinagre blanc i passant-hi paper de diari.


Eliminar les ratllades dels vidres

Frega-les amb un drap blanc i pasta de dents blanca.


Eliminar el baf dels vidres

La millor solució per treure el baf dels vidres és fregar-los immediatament amb mitja patata crua.


Vidres de les finestres amb greix

Dissol una cullerada de salfumant en una galleda d'aigua, renta els vidres amb una esponja xopada amb aquesta mescla, esbandeix i eixuga.

També pots afegir una culleradeta de midó en mig litre d'aigua calenta i, amb una esponja, netejar els vidres. Deixa-ho eixugar i, per acabar, frega tota la superfície amb un paper de diari impregnat amb vinagre de poma.

Una altra opció és fregar-los amb paper de diari humitejat amb una solució d'amoníac i alcohol a parts iguals més una culleradeta de glicerina. Si, tot i així, hi queden marques, elimina-les passant per la superfície una mitja fina.


Netejar les persianes


Perquè les persianes d'alumini o de PVC quedin perfectes, treu la pols amb l'aspiradora, neteja-les amb aigua i rentavaixelles, i esbandeix-les amb un drap humit. Si estan molt brutes, pots rentar-les amb aigua calenta, detergent i amoníac.


Persianes de lamel·les

Si són de fusta, passa-hi el plomall amb freqüència o l'aspiradora un cop al mes. A més, tindran més bon aspecte si mensualment hi passes un drap impregnat amb oli de llinosa. Si són de PVC o d'alumini, a més d'eliminar la pols, pots rentar-les de tant en tant amb aigua, detergent i amoníac.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada