Pàgines

dijous, 10 de maig del 2012

Contra la diarrea i els vòmits


Contra les diarrees del viatger

Va molt bé prendre càpsules de carbó vegetal actiu (de venda en herbolaris i dietètiques), un suplement dietètic que combat la diarrea, els gasos i el dolor abdominal i la inflor.


Còlics: com tractar-los

Contra la diarrea s'ha de beure líquid en abundància, en petites quantitats, de manera contínua, però sense forçar. Uns 3 litres de líquid al dia en forma d'aigua o també:
  • Llimonada. en un litre d'aigua posa-hi 4 cullerades de sucre, mitja culleradeta de sal, mitja culleradeta de bicarbonat i el suc de dues o tres llimones espremudes.
  • Aigua d'arròs: fes bullir 1 litre d'aigua amb un grapat d'arròs (50 g) durant 30 minuts, cola-ho i deixa que es refredi abans de prendre-ho.
  • Aigua de pastanaga: fes bullir 1 litre d'aigua amb 250 g de pastanaga tallada a trossos petits durant 60 minuts. Afegeix una mica de sal i deixa-ho que es refredi abans de prendre-ho.
  • Infusions de camamilla, de menta o te: qualsevol d'aquestes preparacions pot guardar-se a la nevera un màxim de 24 hores. En cas de vòmits, espera una hora abans de prendre res i comença amb petits glops o una cullerada d'aigua ensucrada, en especial en nens, cada 10 minuts. Augmenta la freqüència i la quantitat si hi ha bona tolerància. Si es repeteix el vòmit, repeteix el procés.
Comença a menjar a poc a poc. Evita el dejú de més de 12-24 hores. Pren àpats suaus del teu gust: arròs bullit, crema d'arròs, arròs amb aigua de pastanaga... Pots afegir pollastre o carn d'au, sense pell i a la planxa, pernil dolç, peix blanc cuit o a la planxa (congelat o fresc).

També pots menjar poma cuita, codonyat, plàtan madur o iogurt. Evita les fruites i les verdures crues durant 1 setmana. No prenguis llet i evita també les begudes fredes, els refrescos, l'aigua amb gas, el cafè, els caramels, la xocolata, la rebosteria, el sucre, etc.

L'aigua de coure poma conté electròlits que ajuden a recuperar les pèrdues degudes a la diarrea.
El safrà s'utilitza per al tractament d'una gran varietat de patiments, entre ells, la diarrea crònica. També són útils, en aquests casos, la canyella i les llavors de coriandre.
 
Com a principal mesura de precaució, neteja i desinfecta molt bé les fuites i les verdures per evitar que els gèrmens penetrin a l'organisme. I rebutja els aliments que no s'hagin conservat en fred o bé envasats.


Pels vòmits que no paren

Beu a glops petits i al llarg del dia el preparat següent: afegeix a una ampolla d'un litre i mig d'aigua mineral, el suc de mitja llimona, una culleradeta de sal i mitja de pebre.


Pasta de poma i segó contra la colitis

Liqua una poma i afegeix-l'hi segó de blat sense que la pasta sigui excessivament espessa. Pren-la 3 cops al dia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada