Pàgines

diumenge, 20 de maig del 2012

El paper de les parets



Aprèn a empaperar

Abans de començar a empaperar una habitació, posa els rotlles de paper al congelador i d'aquesta manera evitaràs que el paper s'arrugui o s'encongeixi. Humiteja abans la paret si és de guix (amb aigua) i evitaràs que absorbeixi la cola.


Mantenir el paper en forma

Si vols empaperar una habitació, tria un model vinílic; sinó, procura que sigui, com a mínim, un paper d'alta qualitat, amb doble capa i bastant gramatge (160 g).
Vinílic: per netejar-lo n'hi ha prou amb una baieta amb aigua i detergent suau. Vigila amb el sabó agressiu, ja que treu la lluentor. Per evitar-ho, passa la baieta amb una mica d'oli i vinagre, el qual revifarà el color.


Fixar el paper a la paret

Si el paper es desenganxa, pinta les juntes amb vernís incolor.


Taques al paper pintat

Si fas una barreja de benzina i magnèsia i hi mulles un drap de cotó, tindràs la solució perfecta per treure les taques del paper pintat. N'hi ha prou amb fregar-ho i desapareixerà.


Restes de cinta adhesiva

Si un tros de cinta adhesiva ha deixat restes de cola en una paret empaperada, frega-la amb un drap humitejat amb acetona. Absorbeix-ne l'excés passant-hi una planxa calenta sobre unes fulles de paper de cuina col·locat entre la paret i la planxa.


Taques de cola després d'empaperar

El millor és netejar les taques de cola immediatament, però si ja és massa tard, prova a fregar la zona amb un raspall tou. Si no aconsegueixes bons resultats, intenta-ho una alta vegada amb una barreja d'una part de vinagre per quatre d'aigua i aplica-ho amb un drap.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada