Pàgines

dimarts, 22 de maig del 2012

Perfumar o eliminar les males olors d'una habitació, d'un moble o d'un objecte



Perfumar el coixí, la millor olor per a la teva habitació  

Fes una bosseta amb un tros de tela de cotó, cus les puntes i coloca-l'hi un cordó a l'extrem superior per poder tancar-la fent-li un nus. A dins, posa-hi romaní fresc o flors de lavanda. Tanca la bossa i col·loca-la entre el coixí i la funda, a la zona que toca amb el matalàs. Quan te'n vagis a dormir, notaràs un perfum molt agradable. Pots utilitzar aquest truc per posar-hi a dins alguna herba relaxant, per calmar els nervis o el mal de cap.


Aroma natural a casa

Fes bullir una mica de sidra en un cassó; el perfum natural que deixa anar, col·locat encara calent en alguns recipients distribuïts pels racons de casa, faran que es perfumi tot amb una olor agradable.

També pots posar unes quantes branquetes de llorer, de menta o tronquets de canyella, ben dissimulats, a les entrades de casa teva i de la cuina.

Una altra opció seria agafar unes peles de pomes, deixar-les assecar al sol uns dies i posar-les en unes bossetes de tela fina penjades de l'armari. L'aroma serà agradable i durador.

També pots repartir per casa (en llocs assolellats) petits testos amb plantes aromàtiques com menta, alfàbrega, espígol, romaní o farigola, entre d'altres.


Males olors després de fer el menjar


De vegades, se'ns omple la casa d'una olor desagradable per haver fregit peix o per haver bullit col o coses semblants. Perquè desaparegui aquesta mala olor, posa a bullir durant uns minuts un cassó amb aigua i suavitzant per a la roba. Quan apaguis el foc, només has de deixar que l'aroma s'escampi per tota la casa.


Ambientadors fets a casa


Per perfumar una estança, una idea original i efectiva consisteix en treure les bombetes de la làmpada i netejar-les amb un drap impregnat amb olis essencials (lavanda, tarongina, gerani...) o amb unes gotes del teu perfum preferit. Torna-les a posar i quan les encenguis, notaràs com l'habitació s'omple d'una agradable i suau fragància.

També pots tirar unes gotetes del teu perfum per alguns racons de casa, sense que es puguin veure.


Elimina l'olor de tabac

Col·loca espelmes antitabac o algun bol amb vinagre. També pots omplir els cendrers amb llevat o amb romaní. A l'hora de netejar, ventila l'habitació durant 20 minuts i passa l'aspiradora. Si n'utilitzes una amb dipòsit d'aigua, afegeix unes gotes d'oli essencial. I neteja les tapisseries passant-hi un drap humitejat amb aigua i bicarbonat.


Mobles sabaters sense males olors

Col·loca a l'interior un recipient amb uns granets de cafè i d'anís; la seva unió neutralitzarà qualsevol possible mala olor. Un altre truc és introduir un tros de carbó vegetal a l'interior del moble. El carbó vegetal absorbeix la humitat que tenen les sabates i allarguen la seva vida. Es recomana no guardar el calçat prop de la roba, així les teves peces no agafaran altres olors.


Elimina l'olor de vernís


Col·loca una tassa plena de sal fina prop del moble acabat de vernissar.


Cubell de la brossa sense males olors

Si hi poses unes peles de llimona al fons, evitaràs que hi hagi males olors. Recorda que també pots posar-hi unes gotes d'amoníac.


Elimina l'olor d'un pot de vidre

Renta'l amb aigua i vinagre, esbandeix-lo i posa-hi un tros de paper de cuina a dins abans de tancar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada