Pàgines

dimecres, 23 de maig del 2012

El passadís, el rebedor i les escales



Passadís massa estret

Hi ha tres trucs per aconseguir que el passadís sembli més ample: pinta les parets de color blanc, beix o groc clar, decora amb un mirall un dels laterals o col·loca focus de llum a ambdòs costats del passadís.

També pots instal·lar un sòcol. A més, les ratlles horitzontals estilitzen: prova a empaperar-lo o a pintar les parets amb elles.


Aprofita el rebedor
  • Les parets: si té poca llum, decora les parets amb colors clars i neutres. Si, a més, pintes el sostre d'un to més clar, semblarà que té més alçada i amplada.
  • Els mobles: el més important és no omplir l'espai de mobles; tria les peces justes i amb acabats clars i de materials lleugers. El millor és que no facin més de 20-30 cm d'ample i que s'adossin a les parets per no entorpir el pas. Una consola, un petit moble sabater o un llibreter poden ser una bona elecció. També t'anirà bé un penjador de peu o de paret. Si hi ha un entrant o alguna irregularitat a la paret, aprofita-la amb prestatges o, si s'escau, amb un armari per als abrics.
  • La il·luminació: evita les làmpades de peu perquè poden dificultar el pas. Posa-hi halògens al sostre o aplics amb el feix de llum cap amunt per no enlluernar ni provocar ombres.
  • Complements: amb un mirall duplicaràs l'espai i la llum.

Netejar l'escala

Aspira-la de baix cap dalt i frega-la al contrari. Si és de fusta, utilitza un producte amb sabó i aplica-hi un líquid especial per retardar l'aparició de la pols. Neteja els laterals, acumulen molta brutícia.


Escales de mà segures

Per evitar haver de dependre d'algú que t'aguanti l'escala mentre hi puges, enganxa a la part inferior de les potes un tros de pneumàtic vell o de cautxú. Així evitaràs que l'escala rellisqui. En canvi, si ets tu la que pot relliscar, pinta els esglaons i, abans que la pintura s'eixugui, escampa-hi una mica de sorra. D'aquesta manera quedaran més rugoses i impediran que rellisquis quan la facis servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada