Pàgines

dijous, 10 de maig del 2012

L'afonia, el mal de coll i les angines



Contra l'afonia

Fes bullir una mica d'aigua amb farigola i quan tinguis la infusió feta, afegeix una llimona espremuda i mel al gust. Pren-t'ho tres vegades al dia.


Cou en una mica d'aigua dues pomes sense pelar i una mica de regalèssia negra. Afegeix una mica de mel al líquid i pren-lo com una infusió tres vegades al dia. Tindràs la gola més suau.


Pel mal de coll


Si acostumes a tenir a casa clau en espècia, estaràs salvada de les molèsties del mal de coll. Amb un clau n'hi haurà prou; llepa'l i la picor de la gola s'allunyarà i deixarà de molestar-te. 

Necessites una dotzena de figues, el suc d'una llimona i una mica de mel. El primer pas és coure les figues en una cassola amb aigua, després cola el líquid i afegeix el suc de llimona i una mica de mel a l'aigua. Te l'hauràs de prendre tebi, a glopets, per evitar que la llimona perdi les seves propietats. D'aquesta manera comprovaràs com s'alleuja el mal de coll o l'afonia.


En cas d'angines

La ceba és coneguda per les seves propietats antibiòtiques i bactericides, les quals resulten especialment apropiades per lluitar contra les afeccions respiratòries que cursen amb inflamació, com l'amigdalitis i la faringitis. En aquest cas, fes gàrgares amb l'aigua de la cocció de diverses cebes, a la qual va molt bé afegir una cullerada de mel i mitja cullerada de sal marina.

Fer gàrgares amb suc de llimona també pot alleujar el dolor que produeixen les angines i desinflamar-les, ja que la llimona també posseeix propietats antibacterianes.


Cataplasma per guarir les galteres i les angines

Cou farina de llenties, prepara un puré o farinetes i posa-ho en una gasa. Aplica-ho diverses vegades.


Gàrgares de suc de llimona per alleujar la faringitis

Dilueix suc de llimona en aigua bullida i afegeix-hi mel. Fes gàrgares amb aquesta mescla i alleujaràs el problema.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada