Pàgines

dimarts, 15 de maig del 2012

La menopausa



Més calci

La pèrdua de matèria òssia és una conseqüència de l'edat, essent major després de la menopausa. Les dones menopàusiques necessiten més quantitat de calci, com a mínim 1200-1500 mg/dia. Les millors fonts són els productes lactis, alguns vegetals de fulla verda, fruits secs, llegums i classes petites de peix que es poden menjar amb espina. Per absorbir bé el calci, l'organisme necessita vitamina D, que es troba al salmó, la sardina, la tonyina o l'arengada. S'ha de disminuir el consum de begudes com el te i el cafè, i els cereals sense refinar, ja que dificulten l'absorció del calci.


Combatre els fogots

Si vols reduir aquestes calors nocturnes provocades per la menopausa, pren una infusió de sàlvia, ajudaràs a que el teu cos s'adapti a aquest nou període hormonal. La sàlvia contribueix a reduir la suor, millorant el teu estat. S'aconsella prendre dues o tres tasses d'aquesta infusió durant el dia i la nit, i aconseguiràs descansar millor.

L'alimentació és una gran aliada per combatre els fogots de la menopausa. Pren begudes refrescants per compensar l'excés de temperatura corporal. No abusis de picants i àpats abundants; fes cinc menjades al dia per evitar que baixi el sucre, una de les causes dels fogots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada