Pàgines

dimarts, 8 de maig del 2012

Contra l'anèmia



És una malaltia causada per la disminució de l'hemoglobina de la sang, el component que s'encarrega de portar l'oxigen a les cèl·lules. Els símptomes de l'anèmia són la pal·lidesa, el cansament, les ungles i el cabell trencadís i la debilitat. Els aliments que contenen més ferro són el fetge i els ronyons de vaca, la butifarra negra i la sang, els fruits secs, els espinacs, les cols, el rovell de l'ou, les llegums, les cloïsses i les escopinyes crues, els musclos, el codony i el cacau. La vitamina C facilita l'absorció del ferro; els tanins del vi, del cafè i del te, en canvi, la redueixen. Els cereals d'esmorzar enriquits constitueixen una font apreciable de ferro. 


Cloïsses i ferro

100 g de cloïsses cobreixen les necessitats diàries de ferro d'un adult i es recomanen per les persones amb els nivells de ferro baixos.


Sucs contra l'anèmia

L'alt contingut en ferro i vitamina C del julivert són dues de les seves riqueses. Si les teves defenses estan baixes, et sents cansada o ets propensa a tenir anèmia, posa una rameta de julivert als teus sucs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada