Pàgines

divendres, 11 de maig del 2012

Contra la retenció de líquids i altres problemes de l'aparell digestiu



Remeis contra la retenció de líquids i per eliminar toxines

Amb la calor, les dones som més vulnerables a retenir líquids. Pren una infusió de cua de cavall tres vegades al dia, i estimularà la producció d'orina i eliminaràs les toxines. La cua de cavall també es pot prendre en càpsules i comprimits, i el suc de la planta fresca.

Pren una infusió de cues de cirera. La proporció és de 45 g per litre d'aigua. Fes-los bullir i pren dues tasses diàries.

Si els ronyons són el teu punt dèbil, les castanyes poden ser un bon remei, ja que ajuden al seu bon funcionament.

La dent de lleó té un poderós efecte diurètic amb el qual s'estimula l'eliminació de toxines i combat les impureses de la pell. Fes bullir 10 culleradetes de fulles per tassa d'aigua, cola-ho i pren tres dosis diàries, després de menjar.

Si beus una mica d'aigua de mar amb moderació, ajudaràs a equilibrar el teu organisme.

El bany de mar accentua el metabolisme de les proteïnes, dels glúcids, els lípids, el calci i el fòsfor. Excita les funcions endocrines i estimula la circulació. Combat la retenció de líquids i l'esclerosi del cos.

Beu sucs de fruites i verdures, és el millor tractament per al teu organisme, ja que l'aigua que contenen transporta els nutrients al seu destí i facilita l'expulsió de residus. El resultat de la suma de tota una jornada han de ser 2 litres d'aigua.


Plantes per a la hèrnia de hiat

Pren, abans de menjar, un gotet de decocció de xicoira, amb una proporció de 30 g d'arrels seques triturades per litre d'aigua. Si notes malestar després de menjar, beu una infusió de llorer utilitzant un parell de fulles per got d'aigua bullint.


Si el fetge et molesta

Si darrerament tens molèsties al fetge, intenta menjar amanides amb escarola i et trobaràs millor.


Per als càlculs de vesícula

Els pebrots contenen un alt contingut en vitamina K, un nutrient que pot ser escàs quan no es digereixen bé els greixos, problema que provoca l'aparició de càlculs biliars que es depositen a la vesícula i que poden produir uns còlics bastant dolorosos i molestos.


Estimula la gana

Els pebrots estimulen la gana, especialment els picants o xilis, però alguns tenen fama de ser molt indigestos, la qual cosa no és certa. Convé mastegar-los bé i moltes vegades la mala digestió es deu a la mala combinació amb altres aliments. Curiosament, i davant d'aquesta opinió generalitzada, els pebrots crus són més digeribles que els cuits i, a més, afavoreixen la digestió a l'estimular els sucs gàstrics i biliars.

1 comentari:

  1. A part d'oferir una informacio util en un o altre moment per a tothom, el fet de recopilar papers amb apunts per compartir em sembla genial.

    ResponElimina