Pàgines

dilluns, 14 de maig del 2012

Problemes ossis i musculars

Les rampes

Qualsevol múscul pot veure's afectat per una rampa (calambre en castellà) però aquests espasmes són més freqüents a la cuixa. Les rampes a les cames poden ser un senyal de manca de calci, necessari per a la contracció muscular. El magnesi pot ser de gran utilitat per evitar les rampes. Els fruits secs i les llavors són una font excel·lent d'aquest mineral. Els aliments rics en vitamina E i B2 ajuden a corregir les rampes nocturnes. És molt important beure suficient quantitat d'aigua, sobretot si es fa exercici, ja que les rampes també es poden produir a causa d'una deshidratació.
Si vols evitar les rampes, consumeix magnesi, el pots trobar a les mandarines.  


Figaflors contra les rampes de la menstruació

Les figaflors (brevas en castellà, o sigui, les primeres figues de la figuera) calmen les rampes musculars de les regles doloroses. Les dones que tenen regles doloroses pateixen molt sovint rampes musculars que debiliten la movilitat de les cames. Per neutralitzar aquest símptoma, menja figaflors, una fruita que posseeix un alt percentatge de magnesi, el mineral que calma millor aquestes "estirades" musculars. El mes de juliol és l'època en què les figaflors estan en els seu màxim esplendor. Ho notaràs per la presència d'arrugues i petites obertures a la seva pell, la qual cosa demostra que es troba en el seu grau exacte de maduresa.


Prevenir el mal d'esquena

  • Si acostumes a patir lumbàlgies i molèsties a l'esquena, tenint cura dels teus moviments habituals pots guanyar-hi molt. Per exemple, quan vagis a ajupir-te, posa't a la gatzoneta mantenint en tot moment l'esquena en posició recta. D'aquesta manera, no se'n ressentirà.
  • Quan llegeixis dreta, el més correcte és mirar al davant i situar el llibre al nivell dels ulls. Pots fer servir un faristol.
  • Quan parlis per telèfon, evita utilitzar el coll i l'espatlla com una "tercera mà" per agafar el telèfon; el millor és un mans lliures.
  • Quan miris la televisió, el correcte és fer-ho amb la part superior de l'esquena, el coll i el cap en línia. És útil col·locar un coixí en forma de falca, de 60 cm d'alçada, recolzat sobre el respatller del sofà o de la butaca.
  • Quan estiguis asseguda, la cadira ha de permetre tenir una posició alineada i recolzar en el respatller la zona lumbar. T'anirà bé un coixí per acomodar la part baixa de l'esquena.
  • Si portes una motxilla, reparteix el pes entre les dues espatlles.
  • Si estàs asseguda, canvia de postura cada dos minuts, i separa els peus si estàs dreta.
  • Estira't cada matí com ho fan els gats, t'ajudarà a desentumir els músculs.

Calma el mal d'esquena

No hi ha res millor pel dolor provocat per la ciàtica o la lumbàlgia que friccionar la zona amb alcohol de romaní. Aboca en un recipient de vidre l'alcohol, afegeix diverses branquetes seques de romaní i tanca'l. Deixa'l macerar en un lloc assolellat i utilitza'l en aplicacions externes al cap de diversos dies.


Elimina les agulletes

Prepara't un suc de taronja amb un pessic de sal. Pren-lo en dejú o després de menjar.


Contra la lumbàlgia

Si ets de les persones que acostumen a patir lumbàlgia, has d'incloure a la teva dieta aliments rics en soja, la qual és una extraordinària font de vitamina B6, molt beneficiosa per a totes les molèsties de l'esquena, fins i tot quan hi han contractures. La vitamina B1, B6 i B12 són les encarregades de reforçar el sistema nerviós i la formació de mielina, essencial a la nostra columna.


Contra la ciàtica

Si tens un atac de ciàtica, estira't al llit i posa't uns draps calents mullats en infusió de farigola.

També pots fer una cataplasma macerant durant 48 hores 200 g de blat de moro, 200 g de figues triturades i 20 g de mostassa en 1/2 l d'aiguardent. Aplica-ho directament a la zona adolorida, prèviament sucada amb oli.


Contra l'artritis

Passa per la batedora 3 llimones, 30 dents d'all pelades i sense la part central, i mig litre d'aigua. Cola-ho i afegeix mig litre més d'aigua. Cou-ho tot durant 15 minuts, deixa-ho refredar i pren un gotet o dos (del tamany dels de licor) al dia.


El reumatisme

El reumatisme és una malaltia del teixit conjuntiu amb símptomes com el dolor i la rigidesa d'alguna part de l'aparell locomotor. El baix consum d'antioxidants pot augmentar el risc de malalties reumàtiques. S'ha d'incrementar el consum de fruites i verdures fresques per proporcionar a l'organisme vitamina C i betacarotens. El salmó i les sardines contenen àcids grassos omega-3 que exerceixen un efecte antiinflamatori a l'organisme. Els símptomes del reumatisme inclouen una gran varietat de malalties, per tant, si apareixen, has de consultar-ho amb el teu metge. Les manifestacions del reumatisme es presenten amb més freqüència amb la humitat i el fred. Per tant, s'han d'evitar aquestes situacions.


Suc per combatre l'àcid úric i el reuma

Pren durant 3 dies el suc de 3 llimones, en dejú i sense sucre. Descansa una setmana i repeteix.


La sorra marina

Córrer  o caminar descalça per la sorra de la platja ajuda a recuperar la tonicitat muscular i millora la circulació de les cames. Si et cobreixes de sorra seca, ajaguda d'esquena al terra, milloraràs problemes musculars i d'obesitat.


Solució natural per a la gota

T'ajudarà a regular l'àcid úric a la sang una beguda que es fa barrejant suc de meló amb suc de llimona. Beu també infusions diurètiques de carxofera, d'ortiga major o d'ortosifó. Però no tindran cap efecte si, al mateix temps, no intentes reduir el consum de greixos, dolços, alcohol i aliments rics en purines (vísceres, carn, peix blau, marisc, espinacs, espàrrecs, bolets, porros, coliflor i raves). En cas d'un nou atac, calma el dolor aplicant compreses fredes sobre la zona afectada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada