Pàgines

dimecres, 23 de maig del 2012

Els radiadors i l'aire condicionat



Netejar els radiadors

És important netejar a fons els radiadors abans d'encendre'ls o, del contrari, poden deixar anar mala olor. El primer que has de fer és protegir molt bé la paret, amb paper d'alumini o amb un plàstic, i el terra amb paper de diari. Després, elimina a fons la pols amb l'ajuda d'una aspiradora. Pels racons més difícils, utilitza la boqueta més estreta de manera que puguis accedir a tot arreu. Per a les taques, prepara una solució d'aigua, detergent i amoníac, i pulveritza tota la superfície. A l'hora d'esbandir-ho utilitza també un pulveritzador amb aigua. Un cop acabada la neteja, passa-hi un drap sec de cotó i elimina la humitat de l'interior amb un assecador de cabell.

Per treure la pols del radiador, passa un assecador de cabell per la part de dalt, del darrera i entre les escletxes. Després només hauràs de passar una escombra o una aspiradora pel terra per recollir-la. És un truc ràpid i eficaç per arribar a les zones més inaccessibles.


Radiador amb òxid

Si tens un radiador amb taques d'òxid, podràs eliminar-les passant-hi una baieta humitejada amb aiguarràs. Però s'ha de fer amb els radiadors apagats. Després, passa-hi un drap sec i eixuga-ho amb precisió.


Pintar els radiadors

Primer, neteja bé els radiadors; un cop freds, pinta'ls amb esmalt acrílic perquè no es facin malbé amb la calor. Si els radiadors són d'alumini, dóna'ls-hi abans una capa de pintura especial per a superfícies de difícil adherència.


Netejar l'aire condicionat

Neteja un cop l'any les reixetes i els filtres. Primer desconnecta l'equip, extreu la reixeta i els filtres i renta'ls amb aigua i sabó. Repassa'ls amb un raspall i eixuga'ls bé. Si va per donductes, renta i eixuga només la reixeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada