Pàgines

dilluns, 21 de maig del 2012

Pintar les parets: tècniques i consells



Eliminar l'olor de pintura  

Ventila l'habitació o la casa la major part del dia. Col·loca als racons de l'habitació que hagis pintat un plat amb unes quantes rodanxes de ceba submergides en una mica d'aigua.

També pots posar uns quants plats amb una mica de molla de pa, deixa'ls tota la nit i al dia següent comprovaràs com ha desaparegut l'olor de pintura i ha estat absorbida per la molla de pa. 


Fer més gran una habitació

Si vols guanyar espai en una habitació, pinta-la en tons clars. A més, dins d'una mateixa gamma, tria per la paret més ampla un to lleugerament més fosc i opta pel més clar de tots per les parets estretes. Aquest joc de colors farà que l'habitació sembli més gran.


Aprofita la pintura que sobra

Si tens a mitges diversos pots de pintura del mateix color i vols barrejar-los, has de vigilar que no es formin grumolls. Per fer-bo bé, aboca tota la pintura en un recipient, posa-hi unes bales (canicas en castellà), tanca'l i sacseja'l.


Tonalitats de blanc

Per aconseguir un to blanc fred, afegeix-l'hi unes gotes de rosa, blau o gris. Per tenir un blanc càlid, barreja'l amb groc o verd.


Blanc lluminós

El blanc a les parets és el color que s'associa més amb la llum perquè és capaç de multiplicar-la i reflectir-la de manera neta. En habitacions molt assolellades pots elegir un blanc pur, però no en ambients amb llum indirecta, ja que pot resultar fred i sense personalitat. Per aquest motiu, fes proves amb diferents tipus de llum i, si no ho veus clar, opta per altres tonalitats de blanc, com els crus, marfils i porcellanes.


Pots sense restes de pintura

Si a l'acabar de pintar no vols que quedin restes de pintura per les vores dels pots, tingues la precaució d'enganxar-hi una mica de cinta de pintor. Després, només l'hauràs de desenganxar i les vores estaran netes.


Pinta la casa d'una manera ecològica

Les pintures i la neteja dels pinzells afecten a l'entorn. Intenta utilitzar pintura a base de làtex i no la derivada del petroli; tira la pintura sobrant, si és de làtex, deixant que s'evapori a l'aire lliure i llença les restes sòlides a les escombreries; neteja els pinzells a la pica, si tens un sistema d'aigües residuals, i així els residus aniran a la depuradora; guarda la pintura que sobra, no la tiris, potser la podràs reutilitzar més endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada