Pàgines

dimarts, 8 de maig del 2012

Lluita contra la depressió



Peix antitristesa

S'ha demostrat que la tonyina i les sardines tenen una acció antidepressiva. El mèrit seria dels àcids omega-3 (que també es troben en altres tipus de peix "grassos" com el salmó i les anxoves), els quals tenen el privilegi de protegir a l'organisme dels riscos cardíacs i de la hipercolesterolèmia. Per això, seria convenient menjar-los sovint, tres cop per setmana. 


El suc de l'optimisme

Si estàs deprimida perquè la feina o els estudis et superen, prova aquesta beguda revitalitzant.
Ingredients: 1 poma, 1 remolatxa petita cuita.
Preparació: renta la poma i talla-la en quatre trossos, a l'igual que la remolatxa cuita. Si disposes d'una liquadora, introdueix-hi els ingredients, i sinó, tritura'ls amb la batedora de mà i, si és necessari, afegeix mig gotet d'aigua mineral al preparat, i cola el suc abans de servir-lo.
Tractament: pren-lo en dejú durant tres setmanes.
Sabies que... és preferible coure la remolatxa durant poca estona, el temps just perquè estigui tendra. Del contrari, es perd fins a un 80% de l'àcid fòlic que té aquest vegetal, un nutrient que és, amb diferència, el dèficit vitamínic més freqüent. El pessimisme i la manca d'energia són dos dels símptomes més evidents de la falta d'aquesta vitamina.


Vitamina C per al bon humor

Segons els experts, la manca de vitamina C pot provocar irritabilitat i esgotament. No menjar aliments que la continguin impedeix que l'organisme absorbeixi el ferro per combatre el cansament. Un parell de taronges disminuiran el nerviosisme, el mal humor i la depressió.


Menja plàtan

Se sap que menjar plàtan ajuda a prevenir i a combatre la depressió ja que facilita la producció de serotonina.


Allunya la depressió postpart

La col és un autèntic jaciment d'àcid fòlic, una vitamina que ajuda a allunyar la depressió postpart. Per aprofitar al màxim aquest nutrient, consumeix-la molt poc cuita. Bullida amb altres verdures i amanida amb salsa de soja serà una guarnició d'estil oriental la mar de bona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada