Pàgines

divendres, 4 de maig del 2012

Contra el mal de cap, la cefalea, la migranya i el mareig.



Contra el mal de cap

Fer àpats lleugers a intervals regulars, sense que passi massa estona entre ells, és una bona mesura per prevenir alguns mals de cap. Si al matí acostumes a tenir mal de cap, és bo menjar alguna cosa abans d'anar a dormir i esmorzar aviat, a l'aixecar-se. La deshidratació és una causa del mal de cap. És molt recomanable beure aigua en abundància. Els aliments rics en vitamina E, com els alvocats, olis vegetals, fruits secs, etc., poden ajudar a disminuir els mals de cap causats per l'estrés. 


Quan comenci, jeu en un lloc tranquil i fosc i posa't unes quantes rodanxes de patata crua a les temples.

Aplicar un drap fred humit amb unes gotes d'oli essencial de menta al damunt del front redueix el mal de cap.

El cogombre és molt bo contra el mal de cap. Escalfa unes rodanxes de cogombre pelades en un got d'aigua. Afegeix una cullerada sopera de camamilla dolça i deixa-ho bullir uns minuts. Un cop hagi reposat, beu-te'l a glops.


Mal de cap i embaràs

Molts medicaments "tous" com l'ibuprofèn, el paracetamol o l'aspirina estan prohibits durant l'embaràs (o s'ha de consultar amb el metge). Un bon remei natural contra el mal de cap, si estàs embarassada, és xopar una tovalloleta amb vinagre i posar-la sobre el front. De seguida notaràs un gran alleujament.


Tisana per les cefalees

Barreja una culleradeta de melissa, una altra de verbena i una altra de farigola, posa-hi una mica d'aigua perquè s'obrin les fulles, tapa-ho i al cap de mig minut aboca-hi la resta d'aigua bullint. Deixa-ho reposar 5 minuts, cola-ho i serveix-ho. Pren-ho quan tinguis mal de cap.


Calma la migranya

Renta't la cara amb aigua freda, jeu en una habitació fosca i aplica't una gota d'oli de lavanda sota els orificis del nas. Tanca els ulls i relaxa't.


Contra el mareig

La forta olor del vinagre t'ajudarà a combatre els desagradables símptomes del mareig o del vertigen. Només has de destapar una ampolla i aspirar profundament. Notaràs com els símptomes desapareixen.

Aquest consell va dirigit a totes aquelles persones que acostumen a tenir la tensió baixa i noten algun mareig: acostuma't a afegir a la teva amanida olives i trossos de margallons. Són rics en sodi i ajuden a prevenir les baixades de tensió sobtades.


Què s'ha de fer en cas d'una insolació?

Primer que tot, s'ha de col·locar al malalt en un lloc fresc, aplicar gel al damunt del cap i del clatell i humitejar el cos. Se li ha de donar líquids salats i anar al metge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada