Pàgines

dilluns, 7 de maig del 2012

L'ansietat: prevenció i tractament



Prevenir l'ansietat

L'ansietat s'ha convertit en un problema i/o trastorn que afecta a la majoria de les persones en algun moment de la seva vida. Si vols minimitzar-la, procura fer exercici físic. Farà que l'ansietat i l'estrés es redueixin amb el temps. Intenta fer una dieta variada i menja a poc a poc, mastegant molt bé.


Aprèn a respirar

Són molts els beneficis de respirar correctament. Entre d'altres, ajuda al nostre equilibri psicològic i elimina les tensions musculars. Un exercici molt saludable consisteix en parar-se a respirar uns minuts: intenta que la inhalació sigui més llarga que l'exhalació i, en el moment d'expulsar l'aire, hauràs de notar com l'abdomen es contrau.


Calmar l'ansietat

Prepara una infusió que t'ajudi a posar en forma el teu sistema nerviós. Compra en un herbolari 20 g de flors de rosella, posa-ho a bullir i deixa-ho reposar durant 5 minuts. Després, amb dues tasses al dia serà suficient per recuperar-se.

També pots fer una infusió de 200 g de lavanda o til·la amb tres litres d'aigua. Cola-ho i afegeix-ho a l'aigua de la banyera; és molt relaxant.


Vitamina C

Segons els experts, la manca de vitamina C pot provocar irritabilitat i cansament. No menjar aliments que continguin aquesta vitamina pot impedir que l'organisme absorbeixi el ferro que necessita per combatre el cansament. Pots aconseguir vitamina C en les taronges, amb dues peces al dia n'hi haurà prou per disminuir el nerviosisme, el mal humor i la depressió.


A dalt a l'esquerra

De la mateixa manera que és impossible posar-se a plorar mentre mires cap a dalt, alçar el cap i mirar cap al costat esquerre t'ajudarà a calmar l'ansietat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada