Pàgines

dijous, 17 de maig del 2012

Les propietats d'alguns aliments




La taronja

Aporta calci, potasi, betacarotè i vitamina C al nostre organisme. És un bon estimulant, tonifica, és antisèptica i enforteix les defenses.


El kiwi

Aporta potasi, magnesi, fòsfor i vitamina C al nostre cos. Elimina l'excés de sodi, aporta enzims digestius i manté les ungles i el cabell sa.


El meló

Aporta calci, fòsfor, vitamina C i betacarotens. És un excel·lent depuratiu i rehidratant pel seu alt contingut en aigua.


La maduixa

Aporta vitamines A, C i K, àcid fòlic i potasi. Té un efecte antienvelliment i bactericida.


Els nabius

Són potents antioxidants i van molt bé contra les infeccions d'orina i per prevenir les varius.


El guacamole

A la polpa de l'alvocat se l'hi atribueixen propietats afrodisíaques. Posa a prova aquesta font de desig amb una deliciosa recepta mexicana: el guacamole. Aixafa amb una forquilla la polpa de dos alvocats petits, afegeix dos tomàquets, mitja ceba i una mica de coriandre o de julivert picats. Amaneix amb el suc de mitja llimona, oli i sal. Si no has de servir el guacamole immediatament, submergeix en ell l'os dels alvocats. Així no s'enfosquirà.


La regalèssia


Per les seves propietats estrògenes, és a dir, per compensar la pèrdua d'hormones femenines, la regalèssia (en arrel o com a beguda barrejant infusió de regalèssia amb llet i mel) augmenta el desig sexual sobretot durant la menopausa. No és apta per a dones hipertenses.


La quallada 

La quallada (cuajada en castellà o també anomenada mató en català) posseeix un 15% més de calci que el iogurt. Com també conté vitamina D, aquest mineral aconsegueix fixar-se amb major facilitat a l'os. A l'estar coagulada resulta més digestiva que la llet de vaca i els prova millor als que no toleren la llet. No es recomana el seu consum en cas de diarrea, ja que no conté els ferments vius que ajuden a regular la flora intestinal. Conté vitamina B2 que afavoreix el creixement infantil. Protegeix la pell i els teixits amb mucosa, com els pulmons. Abstenir-se els intolerants a la lactosa o els al·lèrgics a la caseïna.


Oli d'onagràcies

Les perles d'onagràcies rebaixen el colesterol i hidraten la pell. Són molt riques en àcids omega-3 i 6 pel que ajuden a frenar el creixement de les cèl·lules tumorals. Poden ser un aliat en càncers de mama, còlon i pròstata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada