Pàgines

diumenge, 20 de maig del 2012

El marbre i el granit




Com es cuida el marbre

Per a mantenir-lo en perfecte estat, el millor és fregar-lo habitualment amb aigua i sabó neutre. No utilitzis productes abrasius. Posteriorment, hi pots aplicar una mica de vaselina (deixa-la actuar durant tota la nit) i enllustrar-lo amb un drap.
Taques i rascades: les taques de greix es treuen amb un drap impregnat amb benzina i esbandint-lo bé. Les petites rascades es dissimulen amb cera especial. Les esquerdes es poden cobrir amb pasta de pols de marbre. En tot cas, si el terra està molt malmès, és millor recórrer al poliment professional (polir un terra fosc és una mica més car que un de clar).
Brillantor: pots recuperar-la aplicant-hi una pàtina de cera neutra amb una monyeca de cotó.

No deixis que s'hi acumuli líquid a la seva superfície, ja que és un material porós i l'acabaria absorbint.

És convenient polir-lo cada 8 anys.


Treure les taques de greix del marbre

Les taques de greix també les pots treure cobrint-les immediatament amb pólvores de talc o farina, deixar que absorbeixi el greix a poc a poc i, si veus que les pólvores es van xopant, renovar-les i afegir-ne més.

També pots treure-les aplicant-hi paper assecant xopat amb acetona o amb una barreja de guix i lleixiu.
 

Taules de marbre

Si hi han aparegut taques, passa-hi un cotó impregant amb aigua oxigenada pura (més d'un cop) i deixa-ho actuar tota la nit. Després, neteja-ho. 


El granit malmès

Com que es tracta d'una pedra natural, l'única solució és tornar a polir la zona malmesa. Per fer-ho bé, és millor recórrer a un professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada