Pàgines

dilluns, 21 de maig del 2012

Solucions per a les parets, els sostres i les motllures



Taques a les parets

Les parets de les habitacions infantils s'embruten amb facilitat. Les taques de llapis o bolígraf sobre paper pintat es treuen amb goma d'esborrar i, les de greix, cobreix-les amb paper assecant i passa-hi la planxa calenta. Si la paret està decorada amb pintura que es pot rentar, elimina-les fregant amb sabó i aiguarràs.


Prevenir l'humitat a casa

Mantingues les portes tancades i les finestres obertes en els ambients més humits. Procura no col·locar armaris o llibreries enganxats a les parets més fredes. A la cuina, utilitza extractors potents i intenta cuinar amb les cassoles tapades. Si tens escalfador d'aigua, abaixa la temperatura a 50º i dutxa't en lloc de banyar-te, ja que produiràs menys vapor. Una causa de la humitat és la roba humida; evita eixugar-la dins de casa, millor fes servir una assecadora amb sortida a l'exterior. I per acabar, utilitza sistemes elèctrics de calor; les estufes catalítiques produeixen molt vapor d'aigua.


Elimina l'olor d'humitat

Si casa teva té humitat, reparteix per les habitacions diversos platets amb farina de mostassa. L'absorbirà immediatament.

Fes bullir te i afegeix-l'hi unes rodanxes d'una llimona. Fica la barreja en un bol i posa'l a l'habitació afectada durant 24 hores.


Elimina la taca d'una gotera

Per fer desaparèixer d'una paret una taca d'una gotera, barreja, a parts iguals, lleixiu i aigua. Pulveritza la zona i deixa que s'eixugui. 

També pots fregar-la amb aigua oxigenada de trenta volums (consulta-ho en botigues de bricolatge o drogueries especialitzades).


Parets de suro


Posar panells d'aquest material en una paret és molt pràctic per penjar-hi fotografies, accessoris, etc. Per netejar-lo, frega'l amb un raspall amb aigua i sabó, esbandeix-lo i eixuga'l. Per protegir-lo, passa-hi oli de vaselina amb un drap.


Entelar una paret

No tots els teixits són aconsellables a l'hora d'entelar una paret. Has de tenir en compte si estaran en una zona on hi hagi un contacte diari i procura triar-ne un que puguis netejar fàcilment. Els més adequats són el lli, el cotó i els teixits gruixits. Perquè quedi perfecte, s'ha de realitzar sobre llistons (si la tela s'encola i s'enganxa directament, no sempre queda bé). El millor és encarregar-ho a un professional. Per treure la pols, passa l'aspiradora o frega-ho amb un raspall. Si hi ha alguna taca o rascada, utilitza un drap humitejat amb sabó neutre, esbandeix i eixuga.


Tacs incrustats a la paret

Quan estiguin tan incrustats a les parets que no surten amb cap eina, prova a fer-ho amb un llevataps, com ho faries amb el tap d'una ampolla.


Netejar parets de pedra

Primer treu la pols i passa-hi un raspall humitejat amb aigua calenta, detergent i unes gotes d'amoníac. Si les juntes estan brutes, frega-les amb un raspall humitejat amb lleixiu diluïda amb aigua.


Ressalta el to rogenc del totxo de la façana

Dóna-li una pinzellada d'oli d'oliva de tant en tant.


Netejar les motllures del sostre

Per a mantenir-les netes, passa-hi l'aspiradora sovint per eliminar la pols. Utilitza un plomall per arribar als racons difícils. Si són d'escaiola, no les rentis perquè es notarien més les taques, pinta-les al mateix temps que les parets i el sostre.


Preparar escaiola

Si has de preparar escaiola i vols evitar que quedi amb grumolls, recorda que primer has de tirar-hi l'aigua i després has d'anar-hi afegint l'escaiola a poc a poc, i no a l'inrevés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada