Pàgines

diumenge, 6 de maig del 2012

Combatre l'insomni



La poma miraculosa

La dieta de la poma nocturna està poc estesa. Ben rentada, si te la menges com a postre després de sopar, i a mosssegades, molt mastegada, atrau el son. 


La sàlvia

També ajuda a agafar el son. Una tassa de te de sàlvia abans d'anar a dormir proporciona calma i ajuda a adormir-te sense dificultats.


El coixinet d'herbes

Les nostres àvies es feien petits coixinets plens de plantes del bosc, com espígol, lavanda o llúpol. Posats a sota del coixí, oloraràs el seu fresc aroma, relaxarà el teu cos i t'ajudarà a dormir plàcidament.


Amb all i aigua

Fes a trossos una dent d'all, posa-la al fons d'un got i afegeix-l'hi aigua fins que tapi l'all. Després, cobreix el got amb un plat. Això ho has de fer pel matí per deixar-ho reposar durant tot el dia. Just abans d'anar-te'n al llit, omple el got d'aigua molt calenta i beu-te'l a glopets. Segueix aquest remei durant 10 dies.


Oli de clau macerat


Posa en una ampolla un quart d'oli d'oliva i tres cullerades de clau. Deixa-ho macerar a l'ombra uns 3 dies i tindràs preparat un meravellós relaxant muscular. N'hi ha prou amb prendre-te'n una cullerada sopera cada dia abans d'anar-te'n a dormir.


Enciam i valeriana

Escalfa una mica d'aigua amb les fulles d'un enciam i quan comenci a bullir, treu-la del foc i posa-la en un got on abans hauràs posat una cullerada de valeriana. Deixa-ho reposar, cola-ho i beu-t'ho abans d'anar-te'n a dormir. L'enciam és anafrodisíaca, és a dir, relaxa, sobretot el desig sexual.

Pots utilitzar el remei de l'oli de clau juntament amb la infusió de fulles d'enciam i valeriana, o l'oli amb l'aigua d'all.


Brou d'enciam

Cou unes fulles d'enciam en 1/2 l d'aigua durant 5 minuts. Cola-ho, endolceix-ho amb mel i pren-t'ho una hora abans d'anar a dormir.


Insomni a causa de la calor

Si et costa agafar el son per culpa de la calor, pren, abans d'anar-te'n al llit, mitja tassa d'una infusió amb rosella, passionera i melissa. Fes bullir durant un minut una cullerada rasa d'aquesta mescla en un got d'aigua i deixa-ho reposar durant 10 minuts.


Amb gall dindi

El gall dindi és un excel·lent inductor del son gràcies a una substància que es transforma en serotonina, un neurotransmissor que ens relaxa. Acostuma't a prendre una porció d'aquest aliment totes les nits i dormiràs millor.


Tabac, cafè i alcohol nocturns

Per la nit, les toxines del tabac, del cafè i de l'alcohol són el itjor enemic per aconseguir un son reparador.


Te en lloc de cafè

Els beneficis del te són nombrosos i no t'excitarà tant com el cafè. També resulta molt més lleuger, per mantenir la figura.


Abans d'anar al llit

En primer lloc, es recomana sopar, com a mínim, tres hores abans d'anar-te'n a dormir. A més, una dutxa d'aigua tèbia o calenta aconseguirà relaxar-te. Pren una infusió de til·la i utilitza roba de cotó per dormir.


Combina aliments

Una gran ajuda és la sàvia combinació d'aliments com la patata, el bacallà o l'arròs, els quals contribuiran a l'hora de prendre'ls com a opció per sopar i així dormir plàcidament. Només has de coure les patates amb aigua o brou de peix i quan estiguin tendres, afegir-hi pèsols i bacallà esmicolat, deixar-ho coure uns minuts i servir-ho.


Sopa poc

Per alimentar-se bé, no engreixar-se i dormir tranquil·la, esmorza com una reina i sopa com una captaire. Menja alguna cosa suau, com una amanida, la qual té efectes relaxants. Pren després una infusió de valeriana o marialluïsa i facilitaràs la digestió i el descans.


Ambient relaxant

Pots crear una atmosfera relaxant per ajudar-te a agafar el son. Espelmes, música suau, una temperatura d'entre 18ºC i 22ºC i una infusió de til·la o camamilla t'ajudarà.


Valeriana, la solució romana

Els romans prenien valeriana per dormir bé. El seu nom significa "que s'està en bona salut". No convé exagerar el seu ús. Pren una infusió abans d'anar-te'n a dormir.


Dutxa relaxant

Si per la nit el que necessites és una dutxa relaxant que t'ajudi a agafar el son, prova a friccionar la teva pell amb una esponja amb unes gotetes d'oli essencial d'eucaliptus. Dormiràs plàcidament.


El llúpol

Bull durant 3 minuts 1 culleradeta de cons de llúpol en 100 ml d'aigua. Deixa-ho refredar, cola-ho, afegeix mel i pren-t'ho abans de dormir.

També pots macerar 30 g de cons florals de llúpol en 1 litre d'aigua freda, colar-ho i beure-ho abans dels àpats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada