Pàgines

dijous, 10 de maig del 2012

Remeis contra la tos



Cou una cullerada sopera d'orenga i deixa-ho reposar uns minuts. Cola-ho i afegeix una cullerada de mel i mitja llimona. Pren-ho cada vegada que tinguis tos i desapareixerà com per encantament.


Fes bullir eucaliptus en una mica d'aigua; quan hagi bullit un parell de minuts, aboca-ho en una tassa, un cop passat pel colador, i afegeix el suc d'una llimona i un parell de cullerades de mel. Barreja-ho amb una cullera i beu-t'ho amb petits glops però mentre estigui calent.

Barreja en una tetera 1 culleradeta d'eucaliptus, 1 culleradeta de fulles seques de malva i 1 culleradeta de farigola. Aboca-hi aigua bullint, tapa-ho i deixa-ho reposar 3 o 4 minuts. Cola-ho i beu tres tasses al dia, una abans d'anar-te'n a dormir.

Bull 100 g d'enciam en 1/2 l d'aigua, afegeix-hi mel i cola-ho. Pren-t'ho diversos cops al dia.

Bull 1/4 l de llet i afegeix un grapat de fulles de malva fresques o dos grapats de fulles seques i mòltes. Deixa-ho 5 minuts al foc i després cola-ho. Pren 1 got ben calent totes les nits abans d'anar al llit mentre duri la tos.


Contra la tos nocturna

Pel fet d'estar ajaguts mentre dormim, pot augmentar-nos la tos. Per alleujar-la, talla mitja ceba a trossos, tira-li un parell de cullerades rases soperes de sucre pel damunt, per evitar que es ressequi i pugui mantenir-se humida, i deixa-ho tota la nit en un plat prop del capçal del llit o al damunt de la tauleta de nit. Si, a més, prens el líquid resultant de la maceració, et farà sentir millor. Te l'has de prendre el matí següent. També va bé per l'afonia.


Contra la tos productiva (que arrenca mucositat)

Posa en una tetera 1 culleradeta de tarongina (azahar), una altra de melissa i una altra de malva, aboca-hi un raig d'aigua bullint perquè s'obrin les fulles. Deixa-ho reposar un minut i aboca-hi la resta de l'aigua bullint. Tapa-ho, espera 4 o 5 minuts i pren una tasseta diversos cops al dia.


Xarop expectorant de poma

Ratlla algunes pomes i afegeix-hi sucre de canya, deixa-ho macerar unes 12 hores en poca aigua, cola-ho i premsa els residus, obtenint així un xarop que hauràs de tornar a colar. Pren-lo 3 cops al dia.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada